27 november 2012

Californien

På torsdag morgon lämnar vi Californien, för att resa till Bolivia vårt mål med den här resan! Vi har haft det underbart här! Vi gillar att vara här, allihopa. Det är varmt och skönt, det finns många valmöjligheter när man vill handla mat o så. Finns affärer som säljer nästan bara ekologisk mat, vegan resturanger med super god mat. Något som är väldigt svårt att göra i Sverige, där finns inte alls ekologiskt och att äta vegetarisk mat ute är typ omöjligt. Folk i allmänhet är väldigt trevliga och öppna. Alla hälsar glatt, undrar vart man kommer ifrån och tar sig tid att samtala en liten stund. 
Men ingen av oss skulle vilja bo här, iaf inte som en vanlig familj. I någon ekoby möjligtvis, of the grid och unschoolande o så. Ja det funkar bra här, där man faktiskt får välja på lite flera saker än i Sverige. Men det är väldigt dyrt att leva vanligt, man måste ju ha sjukförsäkring os, annars blir det väääldigt dyrt om man blir sjuk. 

Vi har hunnit hitta på massor med skoj, pacific coast highway var helt fantastisk, många vackra vyer. Vi har varit på venice beach, älskar det stället, folk sitter och säljer saker överallt på gatan, frukt, smycken, tavlor osv. De sjunger och uppträder, de har skate-ramper och det är allmänt trevlig stämning där. I skate-ramperna samsas 6 åringar som är sjukt duktiga tillsammans med äldre män i kostym! Vi var vid Laguna beach som är en jätte mysig liten "stad" vid kusten med en fin stor strand med lekparker, massor med fina små butiker och alla hus är fina små trähus! Inte alls som övriga "förorter" till LA, de är stora utbredda, man måste åka bil och det är totalt o-charmigt!
Vi vart också bjudna på Dinseyland av vår kompis Kyle, helt galet snällt av honom då det är jääätte dyrt att gå in där. Barnen vart helt lyriska och hade massor med skoj, vi hade det också roligt! Det är väldigt fint där inne, med massor med små hus och belysning överallt. Fina uppbyggda sagovärldar och galna karuseller. Vi åkte massor med båtturer genom sagornas världar!
I söndags var vi uppe i big bear mountain och vandrade lite. Det var jätte vacker där uppe, bilturen dit och hem var minst sagt fantastisk! Vilket landskap, man känner sig väldigt liten där uppe, byn låg på 7000 ft ovanför havet vilket är ungefär 2100 m. Det kändes i öronen när vi åkte upp och ner, man fick lock precis som när man flyger då det gick ganska fort uppför. 

Vi har stannat på samma motell hela tiden, det är skönt för barnen att vara på samma ställe, inte minst för Juno som känner sig hemma ganska fort om han får återkomma till ett ställe flera ggr.


Vill ni se lite bilder kan ni följa mig på instagram evelinaramstedt eller följ Andreas på AddeRamstedt! Det är så segt att ladda upp i bloggen så jag orkar inte göra det jämt..


Nu ska vi äta på Healty Junk här i Anaheim! 


2 kommentarer:

  1. Härligt och spännande med bolivia!! Längtar att få höra ert möte med den kulturen! Som att gå i motvind, medan här hemma är allt som att springa i medvind. Dvs inte givande. Sköt om er, krama alla/erik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen spännande!! Jag hoppas det ändå blåser medvind ;) så det går som vi vill. Alla hälsar! Kram till er alla!

      Radera